Vuosi 2014

Vuosi 2014

lauantai 14. heinäkuuta 2012

Tallipäivä

Tänään on ollut ihan mukava kesäpäivä. Ulkona ei ole ollut mitenkään kauheen kuuma mutta just sopiva pihalla puuhasteluun.

Hepat sai meidän onneksi laitumet kesäksi pellolle ja siellä pääosin tyytyväisinä laiduntavatkin. Sadepäivinä tai kuumalla helteellä hepat ovat pihattotarhassa jossa pääsevät säänsuojaan.

Kuva pikku "metsätarhasta" jossa hevoset ovat olleet viimepäivät syömässä ojien vierustat siistiksi ;)


Hevoset laiduntavat nyt laidun lohkolla jota käytän myös kenttänä. Pohja on suht tasainen peltopohja joten siinä olen juoksuttanut ja ratsastanut jonkun verran. Täytyy laittaa hevoset siihen välillä syömään että pysyy ruoho matalana ja kenttä ratsastuskelpoisena!


Laitumia pyöritellään pellolla viikon/parin välein niin hevosilla on tasaisesti hyvää uutta ruohoa syötäväksi.


Nämä talven jälkeen ufoiksi ainakin vaatetukseltaan muuttuneet ponipoloiset voivat ihottumasta huolimatta tosi hyvin. Ei hinkkausta eikä katkenneita jouhia!

Hevoset laiduntamaan vietyäni alkaa ns "aamutallin" teko. Aamutalliin kuuluu tietysti hevosten rasvaus ennen ulos vientiä ja sitten pihaton siivous, kuivaheinät pihattoon yötä varten ja vesien vaihto sekä vaihtopäivien välissä puhdistus.

Sitten on kaikkea yleisiä tallipihan siistimiseen liittyviä hommia kuten haravointia ja lakaisua. Näitä hommia suoritellaan lomalaisena pitkin päivää sitten kun ehtii... tai jaksaa ;)

Pihatto/harjauskatos talvitarhan nurkasta katsottuna


Sitten pihattoon kottikärryjen kanssa siivoilemaan

 Kuivikkeina tällähetkellä puru/turvekuivitus. Ollaan siirymässä kokonaan puruun ihan kustannus-syistä mutta vanhat turpeet pohjalla ollaan sekoiteltu purun sekaan.

Ja täydet ulos


Seinät olisi vähän pesua vailla mutta alkukesän pepun hinkutukset ovat jättäneet mukavat jäljet seiniin.. syksyllä sitten koko pihatto siistiksi enne talveaJa rampin harjaus

Ja vesiastoiden puhdistus


Tsätä viimeisestä kuvasta hahmottaa hyvin kuinka lähellä pihatto on harjauskatosta. Tosi helppo homma käytännössä kun kaikki tarvikkeet löytyy ihan vierestä


Sitten kun piti ottaa kuvia toisesta suunnasta loppui kamerasta tietysti akku joten on pakko palata uudella postauksella!

Huomenna suunnataan rippijuhliin joten huomenna ei paljon ehdi hevostella. Jos on aurinkoisia päiviä voisin kuvailla brudia liinan päässä. Siinä näkee kun se oikein innostuu miten käy juoksutuksen...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti