Vuosi 2014

Vuosi 2014

tiistai 22. huhtikuuta 2014

Venäjänmustaterrieri

Vihtori


Toisesta koirasta ollaan haaveiltu jo pitkään ja etsinkin meidän tarpeisiin sopivia rotuja koirakirjoista ja netistä. Kaverini vinkkasi mustaterrieristä ja luin rotumääritelmän, kiinnostuin rodusta ja otin yhteyttä kasvattajaan. Kasvattajan kanssa juteltiin ja hänellä oli pentue syntynyt joulukuun lopussa. Yksi urospentu oli vielä kotia vailla joten sovimme että lähdemme heti samana perjantaina tutustumaan pentuun paremmin.

Viikko meni kun tulisilla hiilillä, perjantaita odotellessa. Ihan rehellisiä jos ollaan oltiin kyllä jo päätetty että pentu tulee jos kasvattaja on luotettava ja pentu mukava sekä terveenoloinen.


Inkooseen ajettuamme tapasimme tämän pienen ihanan pojan. Mustaterriereistähän tulee melkoisen isoja koiria mutta kyllä tämä oli aivan vauvva vielä meidän ensitapaamisella. Jalat vaappuen juoksi pihalla siskonsa kanssa emon vähän paimentaessa.


 Vietettiin inkoossa useampi tunti ja niinhän siinä kävi että kotiin tultiin pentu kainalossa. Tutustuminen on lähtenyt hienosti käyntiin ja koulutus myös. Vihtori osaa istua, mennä maahan, tulla luokse ja odottaa lupaa ruoan syömiseen. Hihnakävelyä vielä treenataan mutta kukapa kaikkea heti oppisi.

Niinkun jo aikaisemmin sanoin Anican kanssa koira tulee hyvin toimeen. Anica ei vihtorin leikeistä juuri välitä mutta pentu leikkii omilla leluilla mielellään itsekseen tai ihmiskaverin kanssa. Ollaan käyty paikallisessa mustissa ja mirrissä käyttämässä Vihtoria myös pentutreffeillä tutustumassa muihin pentuihin.

Vihtori on puuhakas mutta erittäin rauhallinen ja kiltti pentu. Jonkin verran vahtiviettiäkin löytyy mitä toki toivommekin.


 Mustaterrierin rotumäärielmä kertoo muunmuassa seuraavaa:

Luonteeltaan venäjänmustaterrieri on vilkas, tarkkaavainen ja hyvähermoinen. Se on taistelunhaluinen ja rohkea sekä omaa myös aimo annoksen kovuutta. Venäjänmustaterrieri on sitkeä, ja sen koulutettavuudessa on suuriakin vaihteluita. Se tarvitsee hyvän tapakasvatuksen ja vakiintuneen arvojärjestyksen perhelaumassa.
  Säkäkorkeus uroksilla on 72-76 cm. Paino: Koiras: 45,4–68 kg

Vihtori tuli siis jäädäkseen ja näkyy postauksissa jatkossakin muiden eläinten ohella :)

Vihtorin tassu 13 viikon ikäisenä

2 kommenttia:

  1. Kiva kun olet taas tullut postailemaan ja onnittelut uudesta perheen jäsenestä! Tämä taustakuva ei taida olla aivan androind -ystävällinen. Itse kun nykyään vallan tabletilla surffailen, nämä postauksen tekstit "pomppii" ja välillä katoaa täysin..?

    VastaaPoista
  2. Kiitoksia :) Voi harmi ettei siellä postaus kunnolla näy, empä ole ennen kuullutkaan moista. Olin jo vastaamassa että meidän ipadillä toimii hyvin mutta androidista en osaa sanoa mitään. Pitää katsoa asetukset josko sieltä löytyisi jotakin apua ongelmaan..

    VastaaPoista