Vuosi 2014

Vuosi 2014

sunnuntai 30. joulukuuta 2012

Vuonna 2012

 Maaliskuu

Käydään hiukan näin uudenvuoden vaihteessa läpi kulunutta blogivuotta 2012. Blogiin ensimmäisen kunnon postauksen tein 8.3 2012. Silloin alkoivat jo päivät pidentyä ja puoliseitsemän aikaan illalla näki sisällä ilman valoja. Tuohon aikaan perheeseen kuului Lotta koira, Marko ja issikat brudi ja rimppu.





Huhtikuu

Huhtikuussa vietettiin pääsiäistä. Ratsastelin paljon ja nautin valosta. Issikoilta lähti niin paljon karvaa ja hommaa riitti. Huhtikuun alku oli luminen mutta loppukuusta nautimmekin jo lämpenevistä keleistä. Huhtikuun 20 päivä vietin synttäreitä ja sain kauniin kimpun markolta. Huhtikuussa perheemme kasvoi valkoisella Anica paimenkoiralla johon tutustuimme innolla.



Toukokuu

Toukokuussa vietettiin vappua. Nautittiin pihan kuivumisesta. Hevoset viettivät toukokuun alkupään ihottumaloimitta mutta öközon kuuri ja loimitus alkoi toukokuussa. Piha oli TÄYNNÄ valkovuokkoja.
Lopettelin työt kesän korvilla toukokuun lopussa ja siirryin lomalaiseksi.











Kesäkuu

Kesäkuussa aloitin pitkääkin pidemmän kesäloman. Nautin pitkistä valoisista illoista, ahdistuin ötököiden kiusaamasta hevosten olosta. kävin Tallinnassa ystävän kanssa muutaman yön hotellimatkalla. Ratsastelin pitkin kyliä ja tehtiin siskon kanssa yömaasto.



Heinäkuu

Heinäkuussa hevoset viettivät laidunelämää ja oma lomakin jatkui. Heinäkuussa juhlittiin  Markon vanhempien yhteisiä 100v juhlia ja töllötettiin hirveät määrät Hillsiä ja salkkareita...



Elokuu

Elokuu toi mukanaan jo pimenevät illat ja kynttilät. Koukutuin Murha mielessä sarjaan joka saisi puolestani tulla vaikka päivittäin. Keräilin yrttejä hevosille ja viherpiipersin. Minulla oli leipomisbuumi ja leivoin sämpylöitä päivittäin. Alettiin lämmittää leivinuunia mutta patterit pidettiin kiinni. Elokuussa aloin haaveilla joulusta...



Syyskuu

Syyskuussa aloin tuntea muutoksen tuulia mitä tulee hevosasioihin. Vaikka pidin kovasti ylläpitohevosestamme Rimpusta haaveilin toisesta ikiomasta hevosesta, ehkä vähän issikkaa isommasta tapauksesta. Mielellään luonteikkaasta, tietenkin tammasta. Löysinkin itselleni ihan mahtavan - joskin haastavan tamman joka muutti meille. Syyskuu oli tutustumista puolin ja toisinkin tähän tyttöön.



Lokakuu

Lokakuussa jatkettiin Alettaan tutustumista ja laitettiin taloon vihdoin vähän lämpöäkin. Lokakuussa hörppäsin ensimmäiset glögit. Ensilumi satoi 25.10. Ihan vähän mutta kuitenkin. Lokakuussa sairasteltiin perinteinen flunssa. Ja otettiin hevoset kengättömäksi.



Marraskuu

Marraskuu oli jouluhullun aikaa. Aloin marraskuun puolivälin kieppeillä laitella punaista kotiin. Marraskuussa juhlittiin isiä ja käytiin me Markon kanssa Lohjallakin ja pääsimpä minä tavaranrakastajan taivaaseen kasvihuoneilmiöön. Marraskuussa kuuntelin jo hippasen joululauluja ja virittäydyin tunnelmaan. Takka ja kynttilät päällä melkein aina kotona ollessa.



Joulukuu

Joulukuun toinen päivä laitoin joulukuusen pystyyn ja kaikki loput koristeet paikalleen. Joulukuussa juhlittiin itsenäisyyspäivää ja työpaikan pikkujoulut, vietimpä myös kokonaisen jouluviikonlopun joulupuuroineen ja ruokineen. Joulukuussa nautin lumisista ratsastuskeleistä ja kotona todettiin että talvi tekee tepposia vanhalle mökille. Vessanpönttö ei toimi ja pyykkiä ei voi pestä, sokerina pohjalla hanasta tulee vaan tulikuumaa vettä kun kylmäputket on jäässä. Hullu se on kun tälläseen muuttaa mutta rakkautta se on silti näitä vanhoja mökkejä kohtaan.

Uuttavuotta vietetään mukavassa tunnelmassa ystävien seurassa.. Tulevalle vuodelle on tulossa isoja muutoksia mutta niitä kohti lähdetään avoimin mielin :)


Tervetuloa seuraamaan uudet ja vanhat lukijat vaaleassa talossa blogia myös vuotena 2013. Luvassa samanlaista höpöttelyä hevosista ja sisustamisesta. Arjesta ja juhlasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti