Vuosi 2014

Vuosi 2014

maanantai 2. kesäkuuta 2014

Ruokaviikko: Maanantai

Koska lupasin, teemme ruokaviikon tästä viikosta Ma-Pe!

Meillä ei ole kummoista ruokafilosofiaa, meillä ei ole allergioita eikä olla vegaaneja eikä muutenkaan rajoittuneita johonkin tiettyyn ruokaan. Meillä ruokaa teen pääsääntöisesti aina minä koska Pete on yleensä aina jälkeeni kotona myöhemmin illalla ja toiseksi minä r-a-k-a-s-t-a-n sitä, siis ruoan laittoa.

Joskus meillä on ollut jonkin näkösiä listoja käytössä, esimerkiksi ruokalista 7 viikoksi joista yhtäkään samaa ruokaa ei tullut sen 7 viikon aikana. Toimi hyvin ja itse suunnittelin ruoat. Olen mielestäni aika hyvä kokki, en oikeastaan koskaan kokkaa resepteistä ja ruoan laitto tulee sieltä jostakin, tiedän mikä voisi toimia yhdessä ja mikä ei. Reseptiikkaa ja kokkikirjoja selaan mielellään, intohimoisesti. Ruokablogit ovat myös inspiraation lähteenä, silti usein muokkaan aina reseptit omien tarpeiden ja ruokavarastojen mukaan.

Me käydään aina perjantaisin kaupassa ja muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta ei koskaan muulloin eikä pitkin viikkoa. Perjantaina suunnitellaan seuraavan viikon ruoat löyhästi. Kanaa, lihaa (nautaa/possua) kalaa, kasvisjuttuja. Yleensä pakastimesta tai jääkaapista löytyy aina kanaa ja naudanjauhelihaa. Reseptit kehittyvät päässä milloin missäkin. Hyvä hetkiä miettiä päivän ruokaa on kun ajelee pyörällä töistä kotiin, siinä matkalla päässä kehittyvät illan reseptit ja monet muutkin asiat.



Tänään tein meille ruoaksi broilerpyöryköitä ja perunamuussia. Muussista sen verran että onhan meillä niitä uusiakin perunoita muttakun... Ollaan syöty niitä niin paljon viimeaikoina, jotakin vaihtelua .

Kanapullat:

Broilerin jauhelihaa 200g
Korppujauhoja 1 rkl
1 pieni sipuli todella hienoksi pilkottuna koska en kuullottanut sitä ensin pannulla
Ruokakermaa 0,25dl
Kananmunan puolikas (osa keltuaisesta ja valkuaisesta meni koiran kuppiin)
Valkosipulijauhetta, paprikajauhetta, mustapippuria ja curryä



Muokkasin vähän määriä koska meillä oli tosiaan vaan 200g lihaa ettei tule vetistä taikinaa.

Ensin turvottelin korppujauhot ruokakermassa ja kananmunassa, korppujauhojen turpoamisen jälkeen lisäsin broilerjauhelihan joukkoon ja laitoin taikinan jääkaappiin maustumaan.

Maistumisen jälkeen pyöritellään pullat palloiksi ja laitetaan 200 asteeseen 25-30 minuutiksi.

Perunamuussi on muussattu rasvattomaan maitoon ja voin virkaa toimittaa flora culinesse 
(toimii hyvin muussissa)



Meillä ei arkiruokailussa juuri koskaan ole salaattia. Salaattia korvataan arkena pikkutomaatilla, porkkanoilla, parsakaalilla ja kukkakaalilla. Raejuusto kuuluu myös hyvänä lisänä annoksiin.



Palataan huomenna uuden ruoan kanssa

Kääk, en ole keksinyt vielä mitä se on?.... Ehkä keksin aamulla pyöräillessäni töihin.. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti