Vuosi 2014

Vuosi 2014

keskiviikko 13. kesäkuuta 2012

Pitkästä aikaa

Tervehdys!

Tietokoneeni meni vaihtoon tuossa reilu kuukausi sitten ja sen jälkeen en ole pystynyt postauksia tekemään koska blogger ei ole suostunut lataamaan kuviani näihin teksteihin. Nyt kokeilin taas pitkästä aikaa ja nyt kuvat tulevatkin.

Kuukausi sitten haettiin isän kanssa puomeja bauhausista. Painoltaan puomit ovat aikalailla oikean estepuomin luokkaa joten toimivat käytössä ihan jees.

Maalasin puunväriset estepuomit punavalkoisiksi jotta erottuvat paremmin ja näyttävät paremmilta


puomeista täytyy vielä sahata terävät päät pois!

Telineet tehtiin myös samaan syssyyn niin on vähän mahdollisuuksia nostaa korkeuttakin


Muutamat hyppykerrat ollaankin jo hypätty. Islanninhevonen ei ole mikään estetykki mutta rimppu erityisesti nauttii esteistä ja hyppää ihan hyvällä tekniikallakin. Brudin kanssa on hypännyt lähinnä siskoni ja ne kerrat eivät ole onnistumisten osalta olleet parasta mahdollista mutta muutamia ihan hyviä hyppyjäkin on saatu.Heinäladossa ei kuivaheinä juurikaan vähene koska hevoset laiduntavat aamu 7.00-21.00 pääasiassa. Ratsastus tietysti kuluttaa vähän laidunaikaa mutta hyvä niin :)

Hevoset nukkuvat tätä nykyä yönsä sisällä. Ötököitä oli jo reilu kuukausi sitten niin paljon että hevosten oloa katsellessani päätin kokeilla pitää niitä lukittujen ovien takana pihatossa. Ensimmäinen yö oli hirveä, minulle. Valvoin ja olin huolissani miten heppaset tulevat toimeen kun eivät ole koskaan meillä ollessaan olleet lukittuna sisälle tai minnekkään muuallekkaan.

Rimpulla on boksi menneisyys joten sille tämä oli ihan tuttua. Brudi taas asunut pitkät pätkät pihatossa joten sen puolesta olin huolissani enemmän, ilman syytä.

Aamulla hevosia hakemaan mennessäni torkkui pihatossa pehmeällä turvepatjalla makuullaan kaksi tyytyväisen ja levänneen näköistä hevosta.

Jatkettiin siis tätä sisälle tuomista joka ilta ja nyt hevoset tulevat 21.00 jo norkoamaan laitumen porteille että "mennään jo"

Brudi saattaa jopa huudella minun perään jos kävelenkin tallille laitumien ohi enkä nappaakkaan neitiä mukaan.

Kesätuotteita hevosten olon helpottamiseksi


Öközonista sen verran että mielestäni se on ollut kaiken rahan väärti. Molemmilla hevosilla häntä ja harja täysin kunnossa, kasvavat vain pituutta. Iho myös ehjä eikä hankaumia ole. Puomille kytkettäessä eivät hankaile itseään ollenkaan ja muutenkin ovat pirteitä ihan kun talvellakin.

Kerron hoitorutiineista lisää toisella kertaa. Nyt pihalle etsimään paikkaa purukuormalle joka huomenna saapuu!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti