Vuosi 2014

Vuosi 2014

lauantai 26. huhtikuuta 2014

Päivä kanssamme 26.4 2014

Ajattelin että voisin tehdä tälläisen "päivä kanssamme postauksen". Tässä tietysti on kuvattuja viikonlopun leppoisia puuhailuja, arkena on hektisempää.


Aamu alkoi sillä että Petri kertoili lähtevänsä koulutukseen ja tuli antamaan lähtösuukot. Jäin vielä sänkyyn köllöttelemään. Noin 7.45 herättiin sitten koirien kanssa ja päästin koirat aamupisuille uudemman kerran. Hevosia ei tarvinnut aamusta laittaa kun Petri laittoi ne mennessään.

Aamukahvin kautta takaisin sänkyyn. Valehtelematta en IKINÄ keitä kahvia. Siis en oikeasti ikinä. Juon aina pikakahvia mutta kyllähän se kahvinkeitinkin löytyy sitten vieraita varten.


Hetken aikaa köllöteltyäni rupesin miettimään että pitäisi jotain vähän tehdäkkin. Lakanat vaihtoon siis ja vaaleanpunaista tilalle!


 Ja jos lakanat ottaa pois niin pitäähän ne laittaa heti myös pesuun


Pyykkien ollessa pesukoneessa päätän mennä suihkuun


Olen mainoksen uhri. Ostin tätä elvitalia heti kun olin nähnyt jonkun sitä blogissaan mainostavan... hih.

Suihkuttelujen jälkeen kosteusvoide kasvoihin ja meikit


Kaunistautumishetken jälkeen petasin sängyn vaaleanpunaisella


Kuvailen makuuhuonetta myöhemmin laajemmin niin hahmottuu uusi järjestys kokonaisuudessaan paremmin.
 

Petaushommien ja muiden pienten siivoushommien jälkeen pyykinpesukone alkaa piipittää ja lähden hakemaan pyykkejä jotta voin viedä ne ulos kuivumaan. Ulos, ihan ensimmäistä kertaa tänä kesänä :)


 

Ulkona heittelin koirille palloa. Anica jahtasi tuttuun tyyliin ja vihtori seisoi hönttinä ja katseli Anan pallotouhuja


Ulkokatoksesta puuttuu vielä se itse katos, se on menossa ensin pesuun


Ulkoilun jälkeen mentiin sisälle. 

Rupesin miettimään sellaista jos tekisin uudesta kakkukirjasta äidille äitienpäiväksi jonkun vähän fiinimmän kakun. Mitä mieltä olette siskot, äiti?


Valintani saatua karsittua ehkä viiteen kakkuun jätän asian mietintämyssyyn. Rupean pohtimaan onnettomia varpaita. Jotain kesälookkia ovat vailla. Päätän tehdä varpaidenkynsiin geelaukset.


Kynsijuttujen jälkeen päätän vaihtaa olkkarista pois kaikki keltaiset pääsiäisen sävyt ja laittaa tilalle tännekkin vaaleanpunaista. Kynttilät vaihdetaan aina myös joten tuumasta toimeen vaan


Tässä välissä pitää huomioida meidän rakasta vanhusta rapsutuksilla


Rapsutteluhetken jälkeen pitää laittaa astianpesukone pyörimään.
Hörpin iltapäiväkahvit ja sitten Petri tuleekin kotiin. Unohdin laittaa viestiä että haluaako hän tänään ratsastaa. Kysyn vastausta kotona ja vastaus on myöntävä. Sovitaan että koirat saa jäädä sisälle kaksin ja lähdetään ensin tallitöihin ja siitä sen jälkeen heppailemaan.


Talven jäljiltä kaikki talikot ovat enemmän tai vähemmän harvapiikkisiä. Ärsyttävää.

Sitten revitään ison paalin heinää


Kun heinät on revitty valmiiksi alan kasata ratsastuskamoja katokseen että voidaan hakea hevoset

 
 
Harjaus oli niin hektistä että siitä ei saanut yhtään kuvia. Karvaa pöllysi ja hevoset nauttivat rapsuttelusta.

Kun mennään yhdessä Peten kanssa on hevosjako heti selvillä. Pete menee aina Aletalla joka kokonsa puolesta on edes himppasen parempi. Tällä miehellä on niin pitkät jalat..


Huomaattehan asialliset ratsastuskengät crocsit. Kävimme keskustelua ennen ratsastusta että hakeakko kuistilta varsikengät vai mennä näillä, sovittiin että ei haeta kun koirat kuulee meidän tulevan ja sitten alkavat haluta taas ulos.

Ratsastukset meni oikein hyvin ja Petri kehittyy kovaa vauhtia. Tänään harjoteltiin pidätteitä ja ravin-nostoja mahdollisimman pienin avuin. Aletta kuskaa kokematonta kuljettajaa tosi kauniisti. Välillä tuntuu että osaavien kanssa se kokeilee ja puuhailee joskus typeryyksiäkin mutta heti kun on joku harjoitteluvaiheessa on neidillä vakaa ja tasainen askel. Oikein hyvä hevonen vaikka joskus muuta luulemmekin.. :)

Hevostelun jälkeen molemmille omanlaisensa ötökkäloimet. Aletalla ei ole kesäihottumaa joten hänellä kevytversio.Ratsastuskamppeiden siivouksen jälkeen lähdettiin hakemaan grillattavia sisältä että voidaan tehdä päivän ruoka grillissäKun grillaukset saatiin päätökseen mentiin sisälle syömään.

Jatkamme iltaa leffan merkeissä. Toivottavasti jaksoitte loppuun.!

2 kommenttia:

 1. Olipas kiva, tämä tämmöinen postaus! Ihanaa, kun jaksat kuvailla paljon kaikkia juttuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tämä oli aika työläs tehdä mutta laitoin kaikki päivämäärätkin että jää myös itselle kivaksi muistoksi :)

   Itse tykkään muissa blogeissa lukea tälläisiä samantyyppisiä postauksia! :)

   Poista