Vuosi 2014

Vuosi 2014

maanantai 27. tammikuuta 2014

Mitä haukku syö

Vasta viime vuosina oon alkanut kiinnittämään huomiota koiran ruokintaan ja ruokiin.
Olen ollut aina (ennen) sitä mieltä että koira voi syödä nappuloita ja jos se ei syö niitä heti niin se syö sitten kun on nälkä.

Nyt kun meillä on vanhempi 10 vuotias, isohko koira on kiinnitettävä ruokintaan enemmän huomiota. 

Viime syksynä alkoi ensimmäiset merkit näkyä  kun pirkan koiran nappulat eivät Anicalle enää maistuneet. Nappuloita se oli saanut kahdesti päivässä vedellä kostutettuna.

Ensin meinasinkin, ehkä jopa teinkin niin että ruoka oli tarjolla ja jos se ei kelvannut niin muuta ei tullut. Pidemmän päälle vanhan koiran kanssa joka ei yksinkertaisesti syö tämä ei toimi.

Ruvettiin ostamaan koirien lihakastiketta ja lihanpaloja. Ensin lihakastike sekotettuina nappuloihin meni alas ja koira tykkäsikin siitä yhdistelmästä, mutta sitten alkoi oksentelu. Öisin etenkin, joskus työpäivän aikanakin oli tullut oksennus.

Vaihdettiin ruoka koiran makkaraan ja jahti & vahti kanariisiin ja ollaan pysytty siinä jo kuukausia hyvin tuloksin. Ruoka menee alas heti tarjoilun jälkeen ja koira näyttää voi hyvin ja on energinen.


Makkaroista pitää tietysti olla kolme eri makua: lammas, kana ja naudanliha


Ennen ei muuten IKINÄ ole koira syönyt kuivia nappuloita suoraan herkkupalan asemasta, nämä kelpaavat myös palkitsemiseen.


Nämä kupit on osottautuneet hyviksi käytössä. helppo pestä käsin ja pitää puhtaana. Ostettiin myös silikoninen ruoka-alusta jotta kupit saatiin keittiöön. Tässä alustassa on pienet laidat niin pysyy vedetkin alustalla valumatta laudanrakoihin.

Meillä syödään myös päivittäin hammasluita ja kotiruokaa sekoitettuna koiran ruokiin. Kastikkeenjämät, liharuokien loput, keittöjämät ja ihan kaikki. Anica ei ole herkkävatsainen yleisesti millekkään joten kotiruokaa voi antaa hyvin koiran ruoan mukana.


Aamulla hän saa aamupalan. Yritetään tehdä aamuruoat aina jääkaappiin  valmiiksi että ne on aamulla nopeeta antaa. Tänään tehtiin karjalainpaistiliemestä, nappuloista ja makkarasta aamiais-satsi jääkaappiin.


Olemme siis perus ruokkioita mutta yritetään kiinnittää huomiota koiran olemukseen ja ruoan vaihtelevuuteen. Ana on aika nirso koira ja jättää kyllä syömättä välillä jos ruoat eivät maistu. Mitään barffausta tai erikoisdiettejä emme harrasta, näillä mennään ainakin toistaiseksi.

2 kommenttia:

  1. Kiva kun kirjoittelet postauksia, näistä aivan arkisista asioista. :)

    VastaaPoista
  2. Joo, arkea se on kaikilla ihan oikeasti. Miksipä siis ei kuvattaisi tätä ihan tavallista elämää ja arkea, tulee ehkä persoonakin paremmin esiin näistä "henkilökohtaisemmista" postauksista jotka eivät käsittele sisustusta ja uusia esineitä. :)

    VastaaPoista